Kapcsolat

Napenergia-történelem

Világszerte több mint egymillió ügyféllel és több mint 50 millió PV-panel kiszállításával a Sharp 15,4 GW (gigawatt) energiát termelt, ami összesen 168 Mt (megatonna) CO2-kibocsátás kiküszöbölését jelenti. A Sharp több mint fél évszázados múltra tekint vissza - az iparág leghosszabb időre visszatekintő napenergia-tapasztalatra, amellyel szilárd hírnevet szerzett a napenergia világában, és melynek napelemes termékeit számos területen alkalmazzák; a családi házaktól kezdve a szélsőséges környezetekben, például világítótornyokban és műholdakon elhelyezett berendezéseken át egészen a nemrégiben elkészült több megawattos naperőművekig.

"A Sharp fél évszázadon át tartó innovációja és a modultechnológia fejlesztése biztosította számunkra, hogy mindig fejlődjünk és alkalmazkodjunk a piaci körülményekhez. Az évek során sikerült megfelelnünk az elvárásoknak világszerte, és büszkék vagyunk arra, hogy erős és megbízható beszállítóként és termékpartnerként ismernek el. Folyamatos növekedésünk is erről tanúskodik".
Peter, Thiele, a Sharp Energy Solutions Europe elnöke

Tekintse meg napenergia területén végzett úttörő tevékenységünk történetét:

2019

A Sharp Energy Solutions Europe partnereivel együttműködve nagyméretű PV-rendszereket létesít az EMEA-régióban

2018

Elértük a világ legmagasabb, 25,09%-os konverziós hatékonyságot (Back Contact) a 6 hüvelykes monokristályos napelemcellák esetében.

>> további információ

2017

A Sharps anyavállalata, a Foxconn megkezdi a termelőüzemek felszerelését Sharp PV modulokkal

2016

Elértük a 31,17%-os konverziós hatékonyságot, ami a világon a legmagasabb a napelemmodulok között, hármas illesztésű összetett napelemek használatával.

>> további információ

2015

A Sharp sikeresen támogatja Japánban a megújuló energiára való átállást a fukusimai régióba telepített naperőművekkel

2015

Megjelentek a BACK CONTACT panelek, amelyek monokristályos napelemeket használnak 19,1%-os modul-konverziós hatékonyság eléréséhez (most 20,1%).

2013

Elértük a 37,9%-os konverziós hatékonyságot, ami a világon a legmagasabb a hármas illesztésű összetett napelemek esetében

>> további információ

2012

Thaiföldön épült közszolgálati naperőmű (84 MW), majd 2013-ban Japánban megkezdődött az IPP (független energiatermelő) üzletág működése.

>> további információ

2009

A Tokai Egyetem Sharp napelemekkel felszerelt napelemes autókkal nyerte meg a Global Green Race versenyt Ausztráliában

>> további információ

2005

Napelemek borítják Manchester legmagasabb épületének (122 m) falait (CIS Tower), 7244 napelem, 80 W, 391 kW teljesítmény, Európa legnagyobb áramtermelő létesítménye egy kereskedelmi létesítményben.

1994

A Sharp megkezdte a napelemes alkatrészek értékesítését Európában

1983

A Tsubosaka-dera templomban (Nara városában) 40 darab 36 cellás napelemet telepítettek a Nagy Buddha megvilágítására, amelyek még 36 év elteltével is működnek.

1976

Az első napelemes Sharp számológép megjelenése

1976

Japán első működőképes "Ume" űrszatellitje Sharp napelemekkel lett felszerelve. Mára több mint 170 műhold van felszerelve Sharp-berendezéssel

1968

A Sharp irodát nyit Európában (Hamburg, Németország)

1966

A Nagaszakiban található Ogami-szigeti világítótorony Sharp napelemmodulokkal lett felszerelve, 225 W-os teljesítményével akkoriban a világ legnagyobb napenergia-teljesítménye volt. A Sharp mára több mint 2800 világítótornyot szerelt fel.

1963

Sikerült megvalósítani az egykristályos napelemek tömeggyártását

1961

Napelemmel működő tranzisztoros rádió prototípusának sikeres gyártása és értékesítése.

1959

A Sharp a világon az elsők között kezdte meg a napelemek fejlesztését

Napelem panelek   |   Napenergia-támogatás   |   Napelem hírek   |   A Sharp Solarról

Kövesse a Sharp Solar EMEA-t  LinkedIn    |   Twitter   |   YouTube

Iratkozzon fel a kivitelezőknek, forgalmazóknak és projektpartnereknek szóló napelemes hírlevelünkre itt.