Kapcsolat

Üzemeltessen fenntartható vállalkozást kereskedelmi napelemes rendszerrel

Miért a vállalkozásoknak éri meg a legjobban

Mivel sok vállalkozás az áram nagy részét napközben használja fel, a kereskedelmi napelemes rendszer által termelt energia azonnal felhasználható a hálózatból származó energia szükségletének csökkentésére. A felesleges energia (különösen hétvégén, amikor a vállalkozás kevesebb energiát használ) tárolható akkumulátorban, vagy betáplálható a hálózatba betáplálási díj ellenében - passzív jövedelmet teremtve a vállalkozás számára.
 

 

A napsütés árammá alakítása

A Föld mindössze 1 óra alatt több energiához jut a Napból, mint amennyit társadalmunk egy egész év alatt elfogyaszt. Legyen a Nap az új energiaszolgáltatója. A fotovoltaikus hatás lehetővé teszi, hogy a napfényből áramot termeljünk. Minden egyes fotovoltaikus napelem sok cellából áll, melyek szilíciumból, egy félvezető anyagból készülnek. Ezek a szilíciumcellák elnyelik a napfényt, és az elektronok mozgásba lendülnek, elektromos áramot teremtve. Ezt az egyenáramot (DC) a cella felületén található finom fémhuzalok, az úgynevezett ujjak fogják fel, majd vastagabb fémhuzalokon, az úgynevezett gyűjtősíneken keresztül távozik a cellából. Később ez az egyenáram egy napelemes inverterben váltakozó árammá (AC) alakul át.

A PV napelemek különböző méretekben kaphatók

A gyárak és irodaházak tetejére telepített kereskedelmi napelemek általában 120 vagy 144 cellás, félcellás modulok.

 

A napenergia tárolása az egyéni fogyasztás maximalizálása érdekében

A napelemes berendezés addig termel áramot, amíg a nap süt. A vállalkozások energiafogyasztása gyakran a déli órákban tetőzik, ami megegyezik a napelemes rendszer energiatermelési csúcsértékével - ez nagyszerű párosítás. Ennélfogva nem feltétlenül van szükség akkumulátorokra. Ugyanakkor, az akkumulátorok használhatók az áram egyéni fogyasztásának maximalizálására, ha vannak olyan időszakok, amikor a vállalkozás napközben vagy hétvégén nem üzemel. A naptelepek használatának alternatívája a felesleges energia hálózatba táplálása - ami pozitív cashflowt teremt. Az Ön közelében lévő PV telepítő partnerünk segít Önnek meghatározni, hogy melyik lehetőség éri meg legjobban az Ön vállalkozásának!

Olvassa el mit mondanak ügyfeleink

Sharp panelek vásárlása: Lépjen kapcsolatba velünk a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével, és mi továbbítjuk kérését egy helyi kivitelezőhöz!

Napelem panelek   |   Napenergia-támogatás   |   Napelem hírek   |   A Sharp Solarról

Kövesse a Sharp Solar EMEA-t  LinkedIn    |   Twitter   |   YouTube

Iratkozzon fel a kivitelezőknek, forgalmazóknak és projektpartnereknek szóló napelemes hírlevelünkre itt.