Kapcsolat

UV²A technológia

Az UV²A technológia kifejlesztése igen jelentős előrelépést jelent az LCD panelek képminősége és energiahatékonysága terén - és így különösen jelentős a következő generációs nagyformátumú kijelzők és BIG PAD megjelenítők esetében is.

Az új UV²A szabályozó technológia lehetővé teszi a folyadékkristályok precíz összehangolását a modern LCD panelekben UV fény segítségével, 2.000.000 :1 arányú dinamikus kontrasztot biztosítva ezáltal, és a fényáteresztést több, mint 20 százalékkal növelve.

1* Ultraibolya fény
2* Szabályozó réteg polimer láncokkal
3* Üveg hordozóréteg

A Sharp az UV²A technológiát használja a nagyformátumú kijelzők és a BIG PAD megjelenítők legfontosabb jellemzőinek javításához. Az eredmény: Ragyogó képminőség és kiváló energetikai jellemzők.

A folyadékkristály molekulák meghatározott irányba való rendezése döntő az LCD képernyők képminősége és energiafogyasztása szempontjából. A molekulák minél pontosabban vannak elhelyezve, annál jobb a statikus kontraszt, a képernyő fényáteresztése és a látószög.

Mivel az Advanced Super View (ASV) technológiát már a legtöbb nagyformátumú kijelzőben (LFD) és BIG PAD-ben használják, a Sharp magasra helyezi a műszaki színvonalat. Az UV²A technológia most egyesíti a Sharp saját UV besugárzási és feldolgozási technológiáját a speciálisan kifejlesztett felületű anyagokkal.

Az UV²A technológia speciális jellemzője a képernyő üvegére felvitt speciális polimer bevonat segítségével kialakított mikro szerkezet. Ez az úgynevezett rendező vagy szabályozó réteg. A réteg felületéről kinyúló polimer láncok UV fény használatával fotometriásan elrendezhetők. Ez a bordázott mikro szerkezet lehetővé teszi a folyadékkristály molekulák elrendezésének rendkívül precíz irányítást. A folyadékkristály molekulák mindössze két nanométeres dőlésszögét lehet így a legközelebbi pikométerhez igazítani.

1* Folyadékkristály
2* Szabályozó réteg
3* Üveg hordozóréteg

A folyadékkristályok UV²A technológiával való pontos elrendezésének két hatása van, melyek jelentősen hozzájárulnak az LCD képernyő képminőségéhez és energiahatékonyságához:

Az első, amikor a pixeleket feketére állítja a rendszer, szinte semennyi fény nem szivárog át a panelen. Ezzel a dinamikus kontrasztarányt 2.000.000:1 főlé emeli a technológia és lehetővé teszi extrém fekete árnyalatok megjelenítését.

Másodszor az UV²A technológia növeli az LCD panel fényáteresztő képességét több, mint 20 százalékkal. Mindez a háttérvilágítás hatékonyabb kihasználását jelenti, ami másrészt tisztább és élénkebb színeket eredményez, miközben energiát takarít meg.

X-Gen panelek

Az X-Gen panel továbbfejlesztett pixel struktúrája hihetetlen kontrasztarányokat tesz lehetővé. A Sharp nagyformátumú megjelenítőkbe (LFD) és BIG PAD sorozatokba épített új LED-es háttérvilágítással kiegészülve képesek elérni a 2.000.000:1 értéket is.
Az eredmény:

  • Határozottabb fekete
  • Élénkebb színek
  • Nagyobb térhatású mélység