Kapcsolat

UCCT – A tökéletes választás a tökéletes videófalhoz

A szokványos videófalak esetében az egyes képernyők fehérpontja gyakran különböző. A sötét pontok vagy foltok szintén befolyásolhatják a megjelenített tartalom minőségét és egységességét. Ezt a jelenséget "Mura"-nak nevezik a japán "egyenetlenség" kifejezés nyomán, és általában kijavíthatatlan problémáról van szó.

A Sharp tökéletes megoldást kínál...

A Sharp Uniform Colour Calibration Technology (UCCT), azaz egységes színkalibrációs technológiája eltávolítja az összes Mura foltot és látható egyenetlenséget az összes érintett pixel RGB színének erősítésével. Az eredmény az egész kijelzőn tökéletesen egyforma fehérpont és szín összhang.

Hogyan működik?

1. lépés – Videofal + UCCT

Az UCCT egy “3D-s pixelről pixelre” gyári hardveres kalibrációs eljárás, ami a legkorszerűbb "xyz" kamerát használja a Mura korrekcióhoz és színkalibrációhoz különböző áttekintő táblázatok (LUT) segítségével.

A kalibrációt követően az első javulás látható, de minden egyes kijelző saját UCCT profillal rendelkezik, és kijelzőről kijelzőre más fehérpontok lehetnek a videófalon belül. Ezért a legjobb eredményhez a következő lépés szükséges.

2. lépés – Videófal + UCCT + Kalibráció

Egy külső érzékelő beméri minden egyes kijelző fehérpontját és a színprofilját. A Sharp Display Installation Tool with Calibration (DITwC) alkalmazás frissíti (hardveres kalibráció) a kijelzők LUT tábláját, hogy az egész falé egységes legyen.

Mindegyik kijelzőn végrehajtják a külső érzékelővel történő kalibrációt, a fehérpontokat összehangolják a DITwC segítségével a tökéletes videófalas megjelenítéshez.

A Mura korrekció általában stabil marad a kijelző élettartama során, de egyes esetekben előfordulhat, hogy a kalibrációt frissíteni kell a DITwC szoftver használatával, mivel az elöregedés hatására a fehérpontok eltérővé váltak.

Egyedi megközelítés

A Sharp UCCT technológiája egy valóban piacvezető eljárás, mert egyetlen más gyártó se kínál:

  • L*ab alapú Mura korrekciót: Az összes érzékelhető szín lineáris ábrázolását hozza létre, ami hasonlít ahhoz, ahogy az emberi szem érzékeli a színeket.
  • 3D-s színszabályozást: Különböző színkezelési táblák (LUT) kombinációját használja a rendszer.
  • Fehérpontos színkalibrációt: Teljes egyezést biztosít egy előre meghatározott színhőmérséklettel a képernyő szélétől a közepéig az összes képernyőn a L*ab alkalmazásával.

Így a képernyők a videófal egészén tökéletesen egységesek és tökéletesen illeszkednek egymáshoz - tökéletes megoldást nyújtva Önnek egy nagyhatású, kiváló minőségű kijelző megalkotásához.