Kapcsolat

P-CAP kapacitív érintőképernyő

Az érintőképernyők ma már mindenhol megtalálhatók. Táblagépek, telefonok, jegyautomaták, bankautomaták - mindegyik eszközben használjuk őket.

De az érintőképernyős technológia nagy kijelzőkben történő alkalmazása lényegesen nehezebb feladat. Most megtudhatja miért problémás ez a felhasználás és hogyan oldotta meg a problémát a Sharp az új csúcskategóriás, 80"-as képátlójú BIG PAD Pro interaktív kijelzőjével.

Hogyan működnek a hagyományos kapacitív képernyők?

A kapacitív érintőképernyő gyártás egyik legegyszerűbb módja, ha a képernyő egyik oldalát egy átlátszó vezető réteggel, például indium ónoxiddal vonjuk be. A képernyő négy sarkába alacsony feszültséget vezetve homogén elektromos mezőt hozhatunk létre.

Az üveg másik oldalának ujjal történő érintésekor az eszköz vezérlője képes meghatározni az érintés helyét a mezőben történt változás és ezáltal az eszköz négy sarkában mérhető feszültségváltozás alapján.

A hagyományos kapacitív érintőképernyők korlátai

A hagyományos érintőképernyők tökéletesen megfelelnek a kisképernyős és egyszerű felhasználási módoknak, amikor egyszerre csak egy érintés szükséges. A hagyományos kapacitív érintőképernyő technológiával a többszörös érintés nem lehetséges, és a téves érintések is problémákat okozhatnak a környezet elektromos változásaiból eredő váratlan jelek miatt. A nagyformátumú kijelzők hagyományos érintésvezérlési technológiája az infravörös (IR) megoldás, aminél előfordulhatnak az időbeli elcsúszásból eredő problémák.

A P-CAP érintőképernyő működése

A vetített kapacitív érintőképernyő technológia (az angol elnevezésből  PCT vagy PCAP néven is ismert) esetében két párhuzamos üveglapon vezetékek vannak elhelyezve sorokba és oszlopokba rendezve, azaz a finom vezetékek lényegében egy rácsot alkotnak. A sorokat és az oszlopokat felváltva feszültség alá helyezik.

A képernyő ujjal történő érintésekor a vezérlő érzékeli a vezetékháló alkotta elektromos mezőben bekövetkezett változást. A PCT technológiájú képernyők képesek a többpontos érintéseket is érzékelni. Ugyanakkor az ún. 'zaj', és az akaratlan érintések továbbra is problémát okozhatnak.

Miért forradalmi a 80" PN-80TC3 BIG PAD Pro kijelző?

A professzionális szintű PN-80TC3 interaktív tábla a vetített kapacitív érintőképernyő technológia előnyeit egy fejlett vezérlővel és gyorsabb mintavételi technikával teszi még jobbá.

A vezérlő egyedi algoritmust használ, ami révén a 220Hz-re megnövelt mintavételi sebesség és az erősebb jelalkotás a zaj mértékét egészen az egyébként várható szint 1/8-ára csökkenti.

Az érintés pontosabb, az akaratlan és hibás bevitelek szinte teljesen kiküszöböltek, az elcsúszás (időbeli késés) pedig virtuálisan kiküszöbölt.

Felhasználói élmény

A BIG PAD érintőképernyő akár tíz egyidejű érintést is képes felismerni nagy pontossággal, valamint egyszerre akár négy ember is használhatja. A Sharp Pen szoftvere is egyedi technológiát használ, ami lehetővé teszi, hogy a toll nyomás mértéke kihasson a látható végeredményre.

Ezt a technológiát használó érintés-bevitel sebessége és pontossága természetes és folyékony írást eredményez, ami a nyomásérzékenységgel párosulva szinte a régi típusú táblákra filccel történő írás módjával azonos.

Egyedülálló technológia, ami átírja a csapatmunkáról alkotott elképzeléseit

  • PCT érintőképernyő 220Hz-es mintavétellel, egyedülálló nyomásérzékeléssel (Feszültség impulzusa 220Hz)
  • A vezérlő egyedi algoritmusát 220Hz-re optimalizálták, hogy a készülék 87,5% -kal nagyobb eredményességgel meg tudja különböztetni a valós érintéseket a tévesektől.
  • Magabiztosabb, gyorsabb és természetesebb érintést és írást tesz lehetővé.